Behandelingen

Bij Tandheelkundig Centrum Triangel kun je terecht voor alle voorkomende behandelingen die nodig zijn voor een mooie en gezonde mond, van periodieke controles tot complexe behandelingen. Alle expertise is binnen onze eigen praktijk aanwezig, of anders bij onze collega’s bij Tandheelkundig Centrum Wij of één van de andere praktijken binnen de TCA-groep. Bovendien hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd van betrouwbare partners en specialisten, naar wie wij je kunnen verwijzen als dit nodig is.  

  • Preventie

   In onze praktijk werken we met de preventieprogramma’s van Jij®-Mondzorg. Deze programma’s zijn bedoeld voor speciale doelgroepen. Nooit Meer Gaatjes is het programma voor kinderen en jongeren, en daarnaast hebben wij ook programma’s voor ouderen en voor scholen. Ook mensen die niet tot deze doelgroepen behoren, spreken wij aan op het belang van een schoon en gezond gebit.

   Meer over Preventie
  • Tandvleesbehandeling

   Gezond tandvlees is de basis voor mooie tanden, een stralende lach en een frisse adem. De mondhygiënisten en preventie-assistenten kunnen je helpen om jouw tandvlees weer gezond te maken en ook zo te houden.

   Meer over Tandvleesbehandeling
  • Gebitsonderhoud

   Soms zijn er kleine ingrepen nodig om beschadigingen te herstellen. Als een gedeelte van je tand of kies is afgebroken of door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de gebitsfunctie. Er zijn verschillende vulmaterialen, waarvan composiet (een soort kunsthars) de meest voorkomende is.

   Meer over Gebitsonderhoud
  • Esthetische ingrepen

   Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. Je durft weer vrijuit te lachen en helemaal jezelf te zijn. Wanneer je niet tevreden bent over het uiterlijk van je gebit, bespreek dit dan met de tandarts. Tegenwoordig zijn er zulke mooie esthetische technieken, dat het jammer zou zijn als je met die onzekerheid blijft rondlopen.

   Meer over Esthetische ingrepen
  • Cerec kronen

   Voor de vervaardiging van kronen en bruggen maken wij gebruik van Cerec. Dit is een computergestuurde techniek waarmee wij in één behandeling kronen, bruggen en inlays kunnen maken. 'Happen' is daarbij niet meer nodig. De kroon wordt ter plekke gemaakt, terwijl jij een lekker kopje koffie drinkt.

   Meer over Cerec kronen
  • Wortelkanaalbehandeling

   Soms raakt het weefsel in een wortelkanaal ontstoken. Dit kan veroorzaakt worden door tandbederf, een lekkende vulling, overbelasting of een harde klap op je tand of kies. De tandarts voert dan een wortelkanaalbehandeling uit om het zieke weefsel te verwijderen.

   Meer over Wortelkanaalbehandeling
  • Implantologie

   Een implantaat is een soort kunstwortel die de afwezige tand- of kieswortel vervangt. Het wordt als een schroef in de kaak aan gebracht en dient als houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

   Meer over Implantologie
  • Gebitsprothese

   Voor de vervaardiging van een volledige of gedeeltelijke (klik) gebitsprothese maken wij gebruik van de nieuwste digitale technieken, wat u veel voordelen oplevert. Hierdoor kunnen wij in korte tijd een goed passende prothese maken, geheel naar uw wens. Het traditionele 'happen' is hierbij niet meer nodig.

   Meer over Gebitsprothese
  • Orthodontie

   Onder orthodontie verstaan we alle tandheelkundige handelingen die gericht zijn op het rechtzetten van de tanden of de kaak. Het doel van deze gebitsregulatie is het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is.

   Meer over Orthodontie