Esthetische ingrepen

Een regelmatig gebit en mooie witte tanden zijn populair. Vaak zetten we een bleekbehandeling in om dit te bewerkstelligen, maar soms is een andere methode beter.

 

Facings
Wanneer een enkele tand bijvoorbeeld scheef staat, kunnen wij facings toepassen. Facings zijn een soort schildjes van kunsthars, waarmee je een afwijkende tand kunt camoufleren zonder het gebit te beschadigen. In andere gevallen verwijzen wij door naar de orthodontist om de stand van het gebit te corrigeren.

 

Bleken
De kleur van de tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De één heeft simpelweg wittere tanden dan de ander. Ook kan het glazuur van je gebit door de jaren heen verkleuren door koffie, thee of andere voeding. Gelukkig kunnen we dat op een eenvoudige en veilige manier verhelpen. Ga nooit zelf aan de slag, want onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je gebit en mond. De tandarts en de mondhygiënist zetten graag hun deskundigheid in om je verder te helpen.

Bij een bleekbehandeling maakt de tandarts eerst een afdruk van je gebit. De tandtechnicus maakt vervolgens een passende bleeklepel van kunststof. Deze bleeklepel met blekende gel draag je dan enkele uren per etmaal. De tandarts vertelt je hoe lang je de bleeklepel moet gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen. Binnen enkele weken heb je weer een stralend witte lach.

 

Ons adres

Tandheelkundig Centrum Triangel
Parklaan 128
2742MG Waddinxveen

Route plannen

Vrijblijvende Kennismaking

Wil je patiënt worden of wil je meer weten over onze praktijk? Neem contact  met ons op

Contact

info@tct-waddinxveen.nl

0182 717100